miercuri, 22 noiembrie 2017

Ce trebuie sa vizitezi in Rennes


Rennes este unul dintre cele mai apreciate orase franceze, fiind un loc ideal de trait, remarcandu-se prin multitudinea de parcuri, gradini si spatii verzi, insa si istoria sa bogata a fost bine conservata, motiv pentru care se gasesc nenumarate atractii la tot pasul, pentru toate preferintele. Numai centrul vechi adaposteste aproape 100 de monumente istorice, iar acesta e alcatuit, printre altele, din case vechi, traditionale, ridicate in urma cu aproape trei secole. Chiar daca populatia nu este foarte mare, fiind alcatuita din circa 200 de mii de locuitori, un sfert dintre acestia e reprezentat de studenti, Rennes fiind un important centru universitar si cultural.

Parc du Thabor
Cei interesati de avioane spre Rennes trebuie sa viziteze Parc du Thabor intrucat acesta se intinde pe o suprafata vasta de circa 10 hectare, iar aici se regasesc peste 2.000 de specii de plante care infloresc in fiecare an. Pana in timpul Revolutiei Franceze gradina apartinea unei biserici, iar de-a lungul timpului a fost supusa mai multor procese de imbunatatire, printre care si cel din secolul al 19-lea, cand Eugene Buhler a adaugat partile specifice Frantei si Angliei. Totodata, gradinarii depun foarte mult efort aici intrucat peste 60.000 de plante sunt replantate in fiecare an.

Centrul vechi
Orasul aproape ca a fost sters de pe fata pamantului in urma unui incendiu masiv din 1720, fapt care explica de ce predomina casele din secolul al 18-lea. Totusi, centrul vechi a fost bine conservat, iar turistii pot admira numeroase muzee, galerii de arta si sali de spectacol, in timp ce la tot pasul se regasesc cluburi, baruri, restaurante si terase. Asadar, oricand se pot alege avioane spre Rennes, insa nu exista unele fara escala, motiv pentru care plecarea poate avea loc din diferite orase ale tarii, de la Bucuresti, Timisoara la Iasi sau Cluj-Napoca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu